Bio

“Het is een teken van een ontwikkelde geest om met een gedachte te kunnen spelen zonder die te accepteren.” – Aristoteles

Mijn naam is Mischa Coster (Rotterdam, 1975). Ik ben zelfstandig mediapsycholoog en help mijn klanten en relaties bij het benutten en herkennen van sociaalpsychologische media- en beïnvloedingstechnieken bij de strategievorming en uitvoering van hun marketingactiviteiten. Ik richt me op vraagstukken op het raakvlak van online media, psychologie, techniek en gedragsverandering. Ik ben gespecialiseerd in het veranderen van gedrag met behulp van multimedia, persuasive communication en social media.

Verschillende rollen

Ik heb sinds 1996 ervaring met verschillende rollen: ondernemer, projectmanager, informatiearchitect, procesbegeleider, (e-)coach, mediapsycholoog, marketeer, business consultant en expert gedragsbeïnvloeding.

Naast ondernemer ben ik bestuurslid van de sectie Sociale en Economische Psychologie van het Nederlands Instituut van Psychologen.

Om de mooie onderzoeken uit de psychologie en hieruit onstane inzichten in menselijk gedrag meer in de praktijk te brengen heb ik het adviesbureau Grey Matters opgericht.

Voorliefde

Mischa Coster – WordCloud

Inhoudelijk heb ik een voorliefde voor de vertaalslag tussen bedrijfsdoelstellingen, techniek en eindgebruiker/bezoeker/klant. Het zoeken, bedenken en in de praktijk brengen van concrete, pragmatische en creatieve oplossingen waarbij gebruik wordt gemaakt van de laatste technologieën en evidence-based psychologie, geeft mij energie.

Daarnaast vind ik het erg leuk om mijn kennis te delen. Ik blog en ben regelmatig als spreker te vinden op (marketing)congressen, seminars en als gastdocent bij verschillende universiteiten zoals Maastricht University, Radboud Universiteit en Nyenrode Business University.

Psychologie

Mischa Coster – Workshop

Na een start als zorgpsycholoog ben ik met de komst van Internet overgestapt naar mediapsychologie. Mediapsychologie is een breed vakgebied waarbinnen naast de communicatietheorieën ook technische, bedrijfskundige, juridische en sociale aspecten van alle typen media, gemedieerde communicatie, gebruikersinteracties en ontwikkelprojecten worden meegenomen in het werkveld. Psychologie en – inhoudelijk – voornamelijk de psychologie van gedragsbeïnvloeding vormen de rode draad door al mijn activiteiten. Graag vertel ik hier persoonlijk nog meer over; het is een uitermate boeiende materie. Neem hiervoor contact met mij op.

Opleidingen

Opleidingen: Master of Science (MSc) in Mediapsychologie, Master of Arts (MA) in European Multimedia.

Keywords

Keywords: analytisch, communicator, psychologie, gedrag, beïnvloeding, social media, proces, ontwerp, creatief, technologie, lifehacker, social, web2.0, learner, focus, productiviteit, waarde.

preload preload preload