Bio

“Het is een teken van een ontwikkelde geest om met een gedachte te kunnen spelen zonder die te accepteren.” – Aristoteles

Mijn naam is Mischa Coster (Rotterdam, 1975). Ik ben zelfstandig mediapsycholoog en help mijn klanten en relaties bij het benutten en herkennen van sociaalpsychologische media- en beïnvloedingstechnieken bij de strategievorming en uitvoering van hun marketingactiviteiten. Ik richt me op vraagstukken op het raakvlak van online media, psychologie, techniek en gedragsverandering. Ik ben gespecialiseerd in het veranderen van gedrag met behulp van multimedia, persuasive communication, captology en internetcommunicatie via social media.

Verschillende rollen

Mischa Coster - CV op Issuu

Mischa Coster – CV

Ik heb sinds 1996 ervaring met verschillende rollen: ondernemer, projectmanager, informatiearchitect, procesbegeleider, (e-)coach, mediapsycholoog, marketeer en business consultant. Zie mijn CV hiernaast voor een uitgebreid overzicht.

Ik ben één van de grondleggers van Blended Coaching, een methodiek en concept voor organisatieverandering door sociaal leren.

Met de komst van social media ben ik me opnieuw gaan richten op mijn voorliefde: mediapsychologie.

Om de mooie onderzoeken en hieruit onstane inzichten in menselijk gedrag meer in de praktijk te brengen heb ik samen met collega-mediapsycholoog William Rice het onderzoek- en adviesbureau Grey Matters opgericht.

Voorliefde

Mischa Coster – WordCloud

Inhoudelijk heb ik een voorliefde voor de vertaalslag tussen bedrijfsdoelstellingen, techniek en eindgebruiker/bezoeker/klant. Het zoeken, bedenken en in de praktijk brengen van concrete, pragmatische en creatieve oplossingen waarbij gebruik wordt gemaakt van de laatste technologieën en evidence-based psychologie, geeft mij energie.

Daarnaast vind ik het erg leuk om mijn kennis te delen. Ik blog en ben regelmatig als spreker te vinden op (marketing)congressen, seminars en als gastdocent bij verschillende universiteiten zoals Maastricht University, Radboud Universiteit en Nyenrode Business University.

Psychologie

Mischa Coster – Workshop

Na een start als klinisch psycholoog ben ik met de komst van Internet overgestapt naar mediapsychologie. Mediapsychologie is een breed vakgebied waarbinnen naast de communicatietheorieën ook technische, bedrijfskundige, juridische en sociale aspecten van alle typen media, gemedieerde communicatie, gebruikersinteracties en ontwikkelprojecten worden meegenomen in het werkveld. Psychologie en – inhoudelijk – voornamelijk de psychologie van gedragsbeïnvloeding via Social Media vormen de rode draad door al mijn activiteiten. Graag vertel ik hier persoonlijk nog meer over; het is een uitermate boeiende materie. Neem hiervoor contact met mij op.

Lifehacking

Ik gebruik de nieuwste productiviteits- en lifehacking technieken om mijn werk zo efficiënt en kwalitatief hoogwaardig mogelijk uit te voeren. Deze kennis deel ik graag met anderen in de vorm van coaching, workshops en door te bloggen op http://mischacoster.com en op http://lifehacking.nl. Daarnaast help ik anderen op het gebied van lifehacking en productiviteit als slimmerwerken coach.

GTD Flow

GTD Flow Diagram

Als lifehacker zoek ik oplossingen om zo snel, efficiënt en leuk mogelijk mijn werk te doen en mijn leven te leiden. Een groot onderdeel hiervan is Time Management, iets wat David Allen op een zeer pragmatische en laagdrempelige manier heeft vastgelegd in zijn methodiek Getting Things Done. GTD leert je om efficiënt en productief om te gaan met alle informatie die op je af komt en acties die je moet uitvoeren om je doelstellingen te bereiken. Ik werk nu al geruime tijd volgens dit principe en het bevalt me prima. Voor wie er meer over wil weten of zelf met GTD wil beginnen verwijs ik graag naar het boekje ‘Zen to Done‘, een combinatie van GTD met allerlei praktische tips. Het is gratis te downloaden van lifehacking.nl

Opleidingen

Opleidingen: Master of Science (MSc) in Mediapsychologie, Master of Arts (MA) in European Multimedia.

Keywords

Keywords: analytisch, communicator, psychologie, gedrag, beïnvloeding, social media, proces, ontwerp, creatief, technologie, lifehacker, social, web2.0, learner, focus, productiviteit, waarde.

preload preload preload