Van waarde zijn

“Tracht niet een man van succes te zijn, maar probeer liever een man van waarde te zijn.” – Albert Einstein

1. Chief Psychology Officer (CPO)

Psychologen zijn de smeerolie van organisaties. Bijna alle bedrijfsprocessen kunnen inhoudelijk en procedureel versterkt worden door iemand erbij te betrekken die verstand heeft van gedrag, attitudes, cultuur, ontwikkeling en het brein. Met andere woorden: elke organisatie heeft een Chief Psychology Officer nodig.

De CPO is een rol die vervuld wordt door iemand met minimaal een masteropleiding in psychologie. Iemand die het brede speelveld van bedrijfsvoering snapt en ook in staat is de business consequenties van beslissingen te overzien. Een persoon met een breed netwerk aan (psychologisch) experts, die in verschillende gebieden van de bedrijfsvoering structureel of ad-hoc ingezet kunnen worden. De CPO is een ‘Chief’ functie omdat deze persoon mandaat moet hebben om tegen andere C-level executives in te gaan of zelfs veto uit te spreken.

Typische werkzaamheden van de CPO:

Marketing kwaliteitscontrole op gedragsdoelstelling. Intervention Mapping. Mediation bij zware gesprekken en discussies. HRD ondersteuning opleidingsprogramma’s. Verzuimreductie. Personal coaching. Executive coaching. Sales optimalisatie. Social Media & Social Business Alignment.

Dit gedachtengoed is ontwikkeld door Mischa Coster en wordt als dienst binnen Grey Matters aangeboden.

Meet the CPO: Chief Psychology Officer

2. Gedragsbeïnvloeding & persuasive communication

U wilt meer. Meer effect, meer conversie, meer resultaat. U erkent dat bijna alle vormen van conversie en resultaat te maken hebben met menselijk gedrag en de beïnvloeding daarvan. U heeft een vermoeden dat er vakgebieden zijn waar dit onderzocht is en waar gemodelleerde inzichten over gedragsbeïnvloeding bestaan. Die zijn er.

Symptomen die u kunt herkennen zijn het uitblijven van bestellingen of aanvragen via uw website, het gevoel dat er niet naar uw argumenten wordt geluisterd, uitblijven van persoonlijke ontwikkeling van uw medewerkers, een onvermogen om uw corporate imago bij te sturen en/of tegenvallende resultaatmetingen van uw campagnes (zowel profit als nonprofit/overheid).

Bij Grey Matters gebruiken wij inzichten en onderzoek uit de sociale psychologie, mediapsychologie, cognitieve ergonomie en communicatiewetenschappen om u te helpen bij het beïnvloeden, sturen, nudgen van het gedrag van uw doelgroep. Hierbij maakt het niet uit of dit nu bezoekers van uw website zijn, uw facebook-fans of de cliënten op uw spreekuur of in de rechtszaal. Wij  maken u (en uw organisatie) wegwijs in de basisprincipes van menselijk gedrag, gedragsbeïnvloeding en hoe deze effectief zijn toe te passen op uw specifieke doelstellingen.

Daarna helpen wij u bij het opzetten, herontwerpen en framen van uw boodschap en campagne, eventueel in samenwerking met uw huidige leverancier van marketingdiensten. Op deze manier weet u zeker dat u de evidence-based inzichten uit de wetenschap optimaal benut!

Grey Matters. Toegepaste sociale- en mediapsychologie.

3. Seminars, keynotes, workshops, gastcolleges en lezingen (via Speakers Academy)

Ik doe ontzettend interessant werk. Vind ik zelf.
Daarom deel ik veel van mijn kennis en de kennis die ik samen met mijn Grey Matters-partners ontwikkel met anderen via dit weblog maar ook via andere (social media) kanalen. En blijkbaar heb ik gelijkgestemden gevonden, mijn (micro)publicaties worden door duizenden mensen zoals u gelezen.

Ik kan me echter voorstellen dat u het meer impactvol zou vinden om mij deze kennis persoonlijk te laten overdragen. In het verleden kozen ook het NIMA, Ericsson, GITP, het CAK, Capgemini, Rotterdam The Hague Airport, KNMG,  diverse ministeries, universiteiten en zorginstellingen voor deze optie. Om u hiermee van dienst te zijn verzorg ik lezingen (0,5 – 3 uur) en workshops (1 of 2 dagdelen) over de volgende onderwerpen:

  • Gedragsbeïnvloeding voor professionals
  • Social Media Persuasion
  • Intervention Mapping
  • Sociale besmettelijkheid en viraliteit

Daarnaast ben ik beschikbaar als panellid, expert spreker en facilitator.

preload preload preload