Veiliger lock screen voor je iPhone [jailbreak]

‘Probleem’ van de iPhone is dat als je hem laat liggen en je de auto-lock functie met pincode niet hebt ingesteld (wat logisch is vanwege het ‘snel’ kunnen unlocken van de iPhone), iedereen je iPhone op kan pakken en met een duimbeweging ‘erin’ kan. Op zich geen probleem, tenzij je informatie erop hebt staan waarvan je niet wilt dat die door anderen gezien wordt. Denk bijvoorbeeld aan password managers, documenten, agenda’s, etc etc.

Android heeft hier een prachtige oplossing voor. Het probleem namelijk met pincodes etc is dat het nogal gaat irriteren om elke keer weer die code in te voeren. Bij een Android toestel kan je met je vinger een soort figuur tekenen dat bestaat uit verbinding van 9 stippen door lijnen. Bijna net zo veilig als de iPhone pincode lock, maar met bijna hetzelfde gemak van de iPhone lock swipe die niet beveiligd is. Het beste van beide werelden zou je kunnen zeggen.

Het ziet er zo uit:

Het programma kan je voor de iPhone downloaden via Cydia het heet ‘AndroidLock’. Je hebt dus wel een jailbreak nodig.

Je installeert het programma, benadert het via je iPhone instellingen en vervolgens kies je een ‘figuur’. Daarna wordt je standaard ‘Lock’ scherm vervangen door bovenstaand scherm. Het figuur kan je natuurlijk zo simpel of uitgebreid maken als je wilt.